Zekat

Muhterem Hayırseverimiz,

Zekât İslam'ın beş şartından biridir. Dinen zengin sayılan kimselerin Allah rızası için muayyen yerlere vermesi gereken belli miktarı ifade eder.

Zekâtın verileceği yerler, Kur'an-ı Kerim'de belirtilmiştir. Bunlar; fakirler, miskinler, zekât toplamakla görevlendirilen memurlar, müellefe-i kulub adı verilen kalpleri İslam'a ısındırılmak istenen kimseler, esaretten kurtulacaklar, borçlular, Allah yolunda olanlar (fi sebilillah) ve yolda kalmış kimselerdir. (Tevbe, 9/60)

Bizlere teslim ettiğiniz zekât bağışlarınız; ayni (erzak paketi) veya nakdi yardım olarak yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ve Kur’an talebelerine ulaştırılmaktadır.

Zekatlarınız, günün şartlarına göre en lüzumlu olan yerlere ulaştırılmak üzere zekat hesabımızda toplanır ve dağıtımı planlanır.

Zekât bağışlarınızı ilave bir şart veya bölge belirtmeden sadece “Zekat” yazıp göndererek tüm hizmetlerimizdeki ecirlere hissedar olabilirsiniz.

Hayırlarınızın kabulü duası ile…

Bağış sepetiniz boş.