Hüdâyi Bağışçı Hattı

Yurt dışı kurban, su kuyusu, mescit, zekât, erzak vb bağışlarınız için
0532 691 48 32 özel hattımızdan bizi direkt arayabilirsiniz.

Zekat - Bağış Sepeti
Zekat

Genel Bağış - Zekat

Muhterem Hayırseverimiz,

Zekât İslam'ın beş şartından biridir. Dinen zengin sayılan kimselerin Allah rızası için muayyen yerlere vermesi gereken belli miktarı ifade eder.

Zekâtın verileceği yerler, Kur'an-ı Kerim'de belirtilmiştir. Bunlar; fakirler, miskinler, zekât toplamakla görevlendirilen memurlar, müellefe-i kulub adı verilen kalpleri İslam'a ısındırılmak istenen kimseler, esaretten kurtulacaklar, borçlular, Allah yolunda olanlar (fi sebilillah) ve yolda kalmış kimselerdir. (Tevbe, 9/60)

Bizlere teslim ettiğiniz zekât ve sadakalarınız, vakfımız vasıtasıyla yurtiçi ve yurtdışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.

Zekatlarınız, günün şartlarına göre en lüzumlu olan yerlere ulaştırılmak üzere zekat hesabımızda toplanır ve dağıtımı planlanır.

Zekât bağışlarınızı ilave bir şart veya bölge belirtmeden sadece “Zekat” yazıp göndererek tüm hizmetlerimizdeki ecirlere hissedar olabilirsiniz.

Hayırlarınızın kabulü duası ile…

zekat-1