• Genel
Aşevi Bağışı

“Onlar, kendi canları çekmesine rağmen yemeği yoksula, yetime ve esire yedirirler.  (İnsan Suresi, 8)

Vakfımız, kurulduğu günden bu yana vakıf senedine Hüdayi Hazretleri tarafından konulan  “Câmi-i şerif hareminde bulunan tekkede yemek pişirile, fukaraya dağıtıla” ifadesi sonrası bir tas çorba ikramıyla başlayan aşevi hizmeti geleneğini yaşatmaya devam ediyor.

Aşevi hizmetlerine ilk olarak Hüdâyi Hazretleri’nin türbesinin de içinde yer aldığı Üsküdar’da Hazretin, fakirlere sıcak yemek dağıtırken kullandığı kazanların yanı başında başlayan vakfımız, dört yüz yıl önce başlayan bu merhamet çınarını büyüterek bugün de devam ettiriyor.

Dünyanın farklı coğrafyalarından yüzlerce öğrencinin eğitim aldığı İlmi Araştırmalar Merkezi – İLAM eğitim kurumunun da içinde yer aldığı Küçük Çamlıca Çilehane merkezimizde, İstanbul’daki diğer aşevlerimizde ve yurt dışında faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde bulunan aşevlerimizde, gönül nârında kaynatılan kazanlardan her gün binlerce ihtiyaç sahibi aileye ve talebeye sıcak yemek ikram ediliyor.

Yurt içindeki ve yurt dışındaki bu aşevlerimize ve açılan Hüdayi sofralarına “benim de bir tuzum olsun” niyetiyle katkıda bulunmak isteyenler “AŞEVİ” bağış başlığıyla diledikleri miktarda bağışta bulunabilmektedir.

Bağış sepetiniz boş.