• Kurban
Vacip Kurbanı (Yurtdışı)
Kurbanınız kesildiğinde SMS ile bilgilendirileceksiniz.

Uzun yıllardır “Yurt Dışında Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu” gerçekleştiren vakfımız, milletimizin kendisine güvenerek ve teveccüh göstererek emanet ettiği vekâlet kurbanları her yıl Afrika, Asya, Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Uzak Doğu gibi farklı coğrafyalarda yaklaşık 40 ülkeye ihtiyaçları nispetinde taksim ediyor.

Hisse dağılımında önceliği ve ağırlığı yoksulluğun derinden hissedildiği Burkina Faso, Nijer, Mali, Somali vd. Afrika ülkelerine ve Filistin, Suriye, Afganistan gibi mazlum coğrafyalara ayıran vakfımız; Balkanlar’da ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde Azerbaycan, Kosova, Kazakistan, Arnavutluk vd. ülkelerdeki soydaş ve akraba topluluklara da el uzatıyor.

Yurt dışı kurban organizasyonumuzu faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde bizzat kendi müesseselerimiz aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Kurbanlık hayvan alımından, kesim ve dağıtımına kadar tüm aşamalarında kurban ibadeti esaslarına uygun ve güven veren bir yapılanmayla büyük bir hassasiyet, îtina ve sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. Vekâletlerini aldığımız kurbanları, bağış sahiplerinin isimlerini tek tek okuyarak, bizzat ilgili ülkelerde Hüdayi’nin vakıf kültürüne ve vacip kurban ibadeti hassasiyetine ve tecrübesine sahip kendi Türk personelimiz nezaretinde kesiyoruz. Ayrıca kurban kesimlerinin sorunsuz bir şekilde yerine getirildiğini teyit etmek amacıyla, İstanbul’dan vakıf personelimiz ve gönüllülerimiz içerisinden yaklaşık 100 gözlemciyi de ilave olarak, kurban kesimi yaptığımız ülkelere göndererek güven tazeliyoruz.

Kesilen kurban etlerini Afet bölgeleri, Aşevleri, Çadır Kamplar, Kur’an Kursları, Medreseler, Talebe Yurtları, Yetimhaneler ve ihtiyacın en fazla olduğu yerlerde dul-yetim, mağdur-muhtaç, mülteciler ve Kur’an talebeleri olmak üzere yüz binlerce kişiye ulaştırıyoruz.

Bu vesileyle sizlerin desteğiyle dünyanın öte uçlarında gönül coğrafyamızda tanımadığımız milyonlarca kardeşimizle yakınlaşmak için yine yollara düşüyoruz. Hüdayi Vakfı vasıtasıyla dünyanın dört bir köşesindeki mazlum din kardeşlerimize yapacağımız infaklar, bizi onların duasına ve Allah’ın rızasına ulaştırsın. Kurbanlarımız tebessümü unutmuş simaları sürura kavuştursun.

2024 yılı yurt dışı vacip kurban hisse bedeli 4.750 TL'dir. Türkiye dışından bağış yapmak isteyen hayırseverlerimiz için 130 Euro’dur. Bağış yaparken açıklamaya; bağışçının adı, telefon numarası ve “vekâleti veriyorum” yazılması yeterlidir. Detaylı bilgi için bağışçı hattımızı arayabilirsiniz: 0532 691 48 32

Vakfımızın döviz kurlarında yaşanabilecek artışlara istinaden fiyat güncelleme hakkı saklıdır.