Su Kuyusu - Bağış Sepeti
Su Kuyusu

Projeler - Su Kuyusu

Bir yudum su için kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalan insanlara temiz içme suyu sağlamak, kirli suyun neden olduğu bulaşıcı ve salgın has­talıkları önlemek, su sıkıntısı nedeniy­le kullanılamayan tarım alanlarına su temin etmek ve bölge insanının kal­kınmasına destek olmak amaçlarıyla Afganistan, Bangladeş, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Filistin-Gazze, Gana, Ka­merun, Mali, Uganda, Somali, Sudan, ve Tanzanya’da su kuyusu açma pro­jeleri gerçekleştiriyoruz.

“Su Kuyusu” başlığı ile yardım yap­mak isteyen bağışçılarımız dilerlerse bir kuyu açma bedelinin tamamını ödeyerek açılacak kuyuya talep et­tiği ismi verebilmekte, dilerlerse is­tedikleri miktarı ödeyerek su kuyusu açılmak üzere oluşturulan havuz he­sabımıza destekte bulunabilmekte­dir. Bağış yapıldıktan sonra kuyunun projelendirme ve inşaat süreci dâhil açılışı ilgili ülkelerdeki diğer faaliyet­lerimizin de yoğunluğuna göre 1 ila 3 ay arasında değişmektedir. Kuyu açılı­şı yapıldıktan sonra bir kuyu bedelinin tamamını ödeyen bağışçılarımıza açı­lışla ilgili resim ve videolar kargo ile gönderilmektedir.

Kuyu fiyatları ülkelerin ekonomik şartlarına, açılacak bölgenin ve zemi­nin durumuna ayrıca kuyunun ma­nuel (basma tulumbalı), güneş ener­jili, elektrikli, jeneratörlü olma gibi özelliklerine göre değişmekte olup zaman içerisinde kuyularda meydana gelebilecek arıza ve tamir masrafları vakfımız tarafından karşılanmaktadır.

Kuyu açılan ülkeler ve proje bedelleri için detaylı bilgi 0216 428 39 60 Dahili 251 veya 245 numaralı çağrı merkezimizden alınabilir.

su_kuyusu-bagis-1