Su Kuyusu

Bir yudum su için kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalan insanlara temiz içme suyu sağlamak, kirli suyun neden olduğu bulaşıcı ve salgın has­talıkları önlemek, su sıkıntısı nedeniy­le kullanılamayan tarım alanlarına su temin etmek ve bölge insanının kal­kınmasına destek olmak amaçlarıyla Afganistan, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Filistin-Gazze, Gana, Ka­merun, Mali, Nijer, Nijerya, Uganda, Senegal, Somali, Sudan, Suriye ve Tanzanya’da su kuyusu pro­jeleri gerçekleştiriyoruz.

“Su Kuyusu” başlığı ile yardım yap­mak isteyen bağışçılarımız bir kuyu açma bedelinin tamamını ödeyerek açılacak kuyuya isim verebilmektedir.

Kısmi bağışlar ise ya yeni kuyu açmak için ya da mevcut kuyuların tamir ve tadilatlarında değerlendirilmektedir.

Su kuyuları genellikle cami-mescid, külliye, okul ve hafızlık kursu bahçelerine açılmaktadır. Bağış yapıldıktan sonra kuyunun projelendirme ve inşaat süreci dâhil açılışı ilgili ülkelerdeki diğer faaliyet­lerimizin de yoğunluğuna göre 2 ila 4 ay arasında değişmektedir. Kuyu açılı­şı yapıldıktan sonra bir kuyu bedelinin tamamını ödeyen bağışçılarımıza açı­lışla ilgili resim ve videolar gönderilmektedir.

Kuyu fiyatları; ülkelerin ekonomik şartlarına, kuyunun açılacağı bölgenin-zemi­nin durumuna, kuyunun çeşmeli, ma­nuel (basma tulumbalı), güneş ener­jili, elektrikli, jeneratörlü olma gibi teknik özelliklerine göre değişmektedir.

Kuyu açtığımız güncel ülkeler ve proje bedelleriyle ilgili detaylı bilgi için bağışçı hattımızı arayabilirsiniz: 0532 691 48 32

Bağış sepetiniz boş.