Yemen Yardımı - Bağış Sepeti
Yemen Yardımı

Projeler - Yemen Yardımı

Arap Yarımadası'nın en fakir ülkesi Yemen’de 2015 yılında başlayan iç savaş nedeniyle 22 milyonluk nüfusun üçte ikisi temel insani ihtiyaçlar noktasında yardıma muhtaç halde.

İç savaş, Yemen’deki kıtlığı tehlikeli boyutlara ulaştırdı. Nüfusunun üçte birinin insani yardıma muhtaç olduğu ülkede insanlar, yiyecek hiçbir şey bulamadıkları için “ot ve yaprak” yemeye başladı. 8.5 milyon insan açlık sınırında, 7 milyon ise beslenme koşulları açısından kötü durumda.

Sağlık sorunu da had safhada. Ülkede 10 milyon kişi, sağlık hizmetine erişimin tamamen ortadan kalktığı bölgelerde yaşıyor. Dünyanın en büyük kolera salgınından muzdarip ülkede, kasaba ve şehirlerde temiz su kaynakları kesildi. Hastanelerde ilaçların yetersiz kalması nedeniyle kolera, kızamık ve difteri gibi salgın hastalık vakaları arttı. Ülkede kolera vakasından yaklaşık 1 milyon kişinin etkilendiği tahmin ediliyor.

Birleşmiş Milletler rakamlarına göre Yemen’de her 10 dakikada bir çocuk savaş nedeniyle can veriyor. 3 milyondan fazla kişiyse ülke içinde göçmen durumunda. Evlerini terk etmiş, barınma ihtiyacı içindeler. Altyapı büyük oranda çökmüş durumda. Binlerce okul eğitim hizmeti vermekten uzak, harap vaziyette. Birleşmiş Milletler verilerine göre 2018 yılı için ülkenin ihtiyaç duyduğu insani yardım miktarı yaklaşık 3 milyar doları buluyor.

İnsani krizlerin ve doğal afetlerin yaşandığı bölgelere acil yardımları ulaştıran vakfımız, açlık, susuzluk ve salgın hastalıklarla mücadele eden, dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen için de yardım çağırısında bulunuyor.

Gıda, sağlık ve hijyen gibi birçok konuda acil yardıma ihtiyaçları bulunan savaş mağdurlarının yaralarını sarmak isteyen bağışçılarımız “YEMEN” bağış kalemi aracılığıyla bu yardım çağrımıza diledikleri miktarda destekte bulunabilir.

Yemen Yardımı-1